пятница, 8 мая 2015 г.





   Картинки по запросу картинка день примирення  8 травня в Україні відтепер разом з усією Європою відзначається День пам'яті і примирення. 

     8 травня в Україні відтепер разом з усією Європою відзначається День пам'яті і примирення. Ця нова пам'ятна дата, відповідно до Указу Президента України, встановлюється для вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих. Вшановувати у цей день будуть воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.
     До днів Пам’яті та примирення 8-9 травня 2015 року вихованці школи долучилися до проекту "Маки пам'яті", приуроченого 70-ій річниці перемоги над нацизмом, і виготовили  більше 200 символічних квіток МИРУ.
     Учні впорядкували пам’ятник захисників України у роки Другої світової війни та місце поховань воїнів Збройних Сил України в сільському парку, насадили алею Слави біля школи.
8 травня провели урочисту лінійку "1939 - 1945. Пам'ятаємо! Перемагаємо!" з ушанування пам'яті загиблих воїнів Другої світової війни й учасників АТО хвилиною мовчання. Цього дня учні подивилися документальний фільм про "кіборгів" Донецького аеропорту "Добровольці Божої Чоти" режисерів Івана Яснія і Леоніда Кантера.
   Класоводами та класними керівниками проведені виховні години «Мужність і відвага крізь покоління», «Про минуле серце пам’ять зберігає»,урок патріотизму   «Імена фронтовиків на обеліску братської могили у моєму населеному пункті», бесіди «Волю не дають, а здобувають», засідання круглого столу «Збережемо пам’ять про подвиг» із переглядом історичного кіно.
     В шкільному музеї проведені екскурсії для учнів  школи. В шкільній бібліотеці створені постійно діючі експозиції, виставка книг та історичних документів «Герої не вмирають», «Подвиг не має забуття», «Пишаємося подвигами Небесної сотні».















Комментариев нет:

Отправить комментарий