пятница, 16 октября 2015 г.


День захисника України — державне свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.
     Це свято поєднує багаті і славні традиції нашої землі, уособлює мужність і відвагу оборонців та захисників Батьківщини. 
     Пречиста Діва здавна була покровителькою наших славетних пращурів - козаків. Саме козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Через шанобливе ставлення українського козацтва свято у свідомості народу почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність, захист кордонів і рідної землі, побратимство.
     І нині захисники України – славні солдати, яким довелося взяти в руки зброю, продовжують звеличувати славний козацький рід.
      З нагоди свята учні Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів взяли участь в урочистій ході: учнівський та педагогічний колектив вирушили від школи до місцевої Богоявленської церкви, де зустрілися із її настоятелем. Він благословив учнів. А діти поставили свічки за здоров'я українських воїнів, що знаходяться в зоні АТО.
      Йдучи вулицями рідного села під державними прапорами, діти відчували гордість за рідний край, Батьківщину, відважних та героїчних захисників незалежності та територіальної цілісності України.





Комментариев нет:

Отправить комментарий