воскресенье, 26 апреля 2015 г.


Картинки по запросу картинка ювілей історика грушевського

До 150- річчя Михайла Грушевського

     У вересні 2016 року Україна відзначатиме 150-річчя від дня народження видатного українського державного та політичного діяча, Голови Центральної Ради Української Народної Республіки, першої у ХХ столітті незалежної Української держави, історика і організатора української науки Михайла Грушевського. З метою вшанування та утвердження традицій боротьби за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, засвідчення вдячності всім творцям і захисникам Української держави, виявлення поваги до унікального наукового доробку, здійсненого в руслі європейської інтелектуальної традиції, та у зв’язку зі 150-річчям Михайла Грушевського, Указом Президента України затверджено план заходів з підготовки та відзначення 150-річчя видатного українського діяча.


     Відповідно до Указу Президента України Кабінетом Міністрів буде створено Організаційний комітет, до складу якого увійдуть представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, науковців. Серед заходів з відзначення 150-річчя Михайла Грушевського – проведення у вересні 2016 року Днів Михайла Грушевського в Україні; проведення у м. Києві та інших населених пунктах урочистостей за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, науковців, церемонії покладання квітів до пам’ятника М.Грушевському у м. Києві, а також до пам’ятних знаків, установлених на честь видатного українця в інших населених пунктах держави.
     На відзнаку 150-річчя від дня народження видатного українця буде викарбувано та введено в обіг в установленому порядку ювілейну монету, випущено в обіг поштову марку та конверт.
    В школі  затверджені  заходи  з підготовки та відзначення 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського.

Години інформування «Михайло Грушевський - голова Центральної Ради Української Народної Республіки : події української історії»

Книжкова виставки «Періодика доби Української революції»

Конференції: «Українська національна демократична революція 1917-1921 р.р.та Українська Центральна Рада (УЦР) під керівництвом М.С. Грушевського». «Напрямки політичної програми УЦР, її прорахунки»

Історичні читання: «Наш край. Події 1917 року на Херсонщині ( нинішній території Кіровоградщини) в контексті національного і культурного відродження України»

Літературна година «Ідея соборності України в поезії О. Олеся і Є. Маланюка»
Тематичні години інформування «Українська революція 1917-1921 рр. Відродження державності»

Засідання дискусійних клубів «Залишенець. Чорний ворон» — історичний роман українського письменника Василя Шкляра як продовження визвольних змагань українського народу періоду діяльності Центральної Ради на чолі з М.Грушевським»

Навчальна практика з історії та української літератури на базі історичних місць Новоархангельщини. Літературно-історична вітальня «Літературна спадщина Є.Маланюка в історичному контексті»
Діяльність учнівських прес-центрів «Отаманщина в добу Директорії УНР як явище у період української національно-визвольної революції 1917-1920 років. Отамани Зелений, Григор’єв на Кіровоградщині. М.Грушевський про отаманщину» та ін.

Комментариев нет:

Отправить комментарий