среда, 29 апреля 2015 г.


Картинки по запросу картинка проект громадянин


   Учні нашої школи стурбовані тим, що українська провінція стрімко зникає. Чисельність сільського населення різко скорочується. Молоді люди намагаються якнайшвидше вибратися з села до міста, залишають батьківську домівку і їдуть шукати заробітку та кращої долі у великі міста або за кордон. Причина зникнення сіл та зменшення кількості населення в них – демографічна криза, старіння нації. Кмітливі люди переїжджають у міста, вважаючи село безперспективним (через відсутність роботи, закриття лікарень, шкіл, закладів культури). Тож ситуація вкрай невтішна: за статистикою, щороку з мапи зникає кілька десятків сіл.
     В Україні діє низка місцевих та загальнодержавних програм щодо підтримки й відродження села. Однак й це не рятує українську провінцію від зникнення.. 
    З метою збереження нашого села,історії і долі людей, в пам'ять односельчан, які зберегли традиції, обличчя села, за ініціативи вчителів школи та учнів ми вирішили створити проект «Відкриваємо світу село Олександрівка»,  націлений на висвітлення проблеми вимираючих сіл, охорони культурної та історичної спадщини села Олександрівка.
     Проект присвячено часам до заснування села Ратьківка , нині село Олександрівка на Олександрійщині Кіровоградської області, з середини ХVIІІ століття по теперішній час. На основі нововиявлених історичних джерел покажемо хід народної колонізації: заснування села, рух населення, заснування громади, церкви, розвиток культури, визначні місця та розкажемо про долі жителів села. У проекті будуть представлені документи, які висвітлюють історичну долю сучасної Олександрівки, ми намагатимемось відобразити історичне минуле, розвиток культури, відкрити для громади зниклі з карти Олександрійського району Олександрівської сільської ради села, забуті обличчя, встановити на місці зниклих села Червона Миколаїівка та хутора Громоклей пам’ятні знаки, розробити туристичні маршрути рідною Олександрівкою, віддати шану світлій пам'яті тих, хто загинув під час голодомору 1932-1933 років, віддав своє життя в тяжкі роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та своєю самовідданою працею і активною життєвою позицією примножував історію села, його славу та гордість. Проект розрахований на всіх, кого цікавить далеке минуле сучасної Олександрівки та суміжних сіл, які зникли з карти України, та розвиток туризму і відкриття українцям нових туристичних маршрутів.

     Учнівська експедиція 28 квітня 2015 року
Встановлення памятних знаків на місці зниклих
 хутора Громоклей та села Червона Миколаївка




   



Комментариев нет:

Отправить комментарий